Älvsimmet 20 Juli

 


Älvsimmet är ett samarbete mellan Sollefteå Allmänna Simsällskap, FRO, Nipljud, Sollefteå Båtklubb och Sollefteå Kommun. För idrottsglädje och folkhälsa genom hela livet!

Bland Öppet Vatten-simmare i Sverige har vi en mycket omtyckt tävling som bjuder på utmaningar utöver det vanliga! Vi är den enda arrangören till en simtävling som utgörs i strömt vatten.

10:00 Vattenprovet 200m

Alla, ung som gammal, får testa på att genomföra Vattenprovet. 200 meter i Öppet Vatten. Anmälan på plats, fram till 15 minuter innan start! Start ute vid udden och flaggstängerna, mittemellan viken vid Restaurang Cupolen och målgångsbryggan.

10:30 Nipsimmet 500m
Ungdomar upp till 15 år. Ett bra inkörslopp för de som vill testa på att tävla Öppet Vatten.

11:00 Flottarsimmet 1000m
Loppet går både med- och motströms i Ångermanälven. Väl utmärkt bana, som kan bjuda på lite motstånd. Våtdräkt rekommenderas.

13:00 Angermannasimmet 3000m
Loppet med stort L. Här kommer vi både korsa Ångermanälvens mer strömmande fåror. Runda Hågestaön, och kämpa motströms upp till vändningen. Där får man lite vila i medström, innan man vänder upp mot spurtsträckan in i mål. Våtdräkt rekommenderas.

Starterna till de tre större loppen sker i viken vid Restaurang Cupolen, målgång i samtliga lopp sker vid bryggan som ligger mellan Sollefteå Camping och Klättertornet.

Anmälan till de tre större loppen sker via mail till: sass1969@hotmail.se

idrottonline.se/SollefteaASS-Simidrott/