Sollefteås festvecka för hela familjen!

Laxfestivalen 2019

26 & 27 juli, Stadsparken i Sollefteå

 
 

Välkommen till veckans höjdpunkt med fantastiska artister som Lisa Miskovsky, Markus Krunegård & Smash Into Pieces samt krögare & hoppland. I år är det premiär för ett spännande samarbete mellan krögarna Bourbon Corner & Grillat i Imnäs som tillsammans kommer att bjuda på smakexplosioner laddade med rök och kärlek till lokala råvaror. De samarbetar med Norrland & Co som står för byggnation och dekorering av restaurangområdena, kom och ät gott och umgås i vår vackra stadspark samtidigt som du njuter av fantastiska artister från våra båda scener!


 
 
 

Artister

Se spelschemat dag för dag här.


 
lisa.png

Lisa Miskovsky

Lördag, 23:00 - stora scenen

Lisa är en av musiksveriges absolut mest etablerade och största artister och låtskrivare. Sedan tidigare har hon sålt drygt 200.000 album, vunnit två grammis, erhållit fem rockbjörnar, medverkat i melodifestivalen och mycket mer. Just nu är hon aktuell med ett nytt album!

 
markus.png

Markus Krunegård

Fredag, 23:00 - stora scenen

Förra året kom det första, nya materialet från Markus Krunegård på flera år. Sedan albumet ”I huvet på en idiot, i en bar, på en ö, i ett hav, på en ö, i en bar, i huvet på en idiot” släpptes i september har Markus bevisat att han är en levande legend inom svensk musik och att han hör hemma på scenen. Det blev en näst intill utsåld höstturné med flera extradatum och, som kronan på verket, även en Grammisnominering för Årets Textförfattare.

 
lisa_ajax.png

Lisa Ajax

Fredag, 19:00 - stora scenen

Lisa Ajax är utan tvekan en av våra starkast lysande popstjärnor och hon siktar bara högre och högre. I år var hon för tredje gången med i finalen av Melodifestivalen med låten ”Torn” och i maj släpptes hennes senaste singel "I Like". Lisa slog igenom 2014 då hon med sin unika sångröst kammade hem Idol!

 
smash.png

Smash Into Pieces

Fredag, 21:30 - stora scenen

Som en av skandinaviens mest fänsglande, mystiska och mest exotiska liva-akter har Smash Into Pieces med sin grundare och ledare The Apocalypse DJ blivit kända för att fånga publikens uppmärksamhet så väl live som på sociala medier.

 
beatrice.png

Beatrice Aurore

Lördag, 22:00 - stora scenen

Vi välkomnar varmt Beatrice Aurore tillbaka till sin hemstad och laxfestivalen! Med sig tar hon sitt band The Make Believers som aldrig tidigare spelat fulltaliga i Sollefteå. Tillsammans förenar de samhällskritik med verklighetsflykt och varje låt berättar en unik historia. Det upplyftande cirkus-poppiga soundet i kombination med ett fantasifullt visuellt koncept ger en upplevelse för både ögat och örat.

 
ulrika.png

Ulrika Ölund

Fredag, 20:00 - festivalscenen

Med spelningar runt om i Europa och USA, kritikerhyllade skivsläpp samt en rad finalplatser i större musiktävlingar är Ulrika Ölund ett etablerat namn inom countrypop-genren. Ulrikas debut EP kom 2008 och sedan dess har en rad singlar och ett album släppts, däribland P4-favoriterna ”Trains” och "Home". Högaktuell med den indiedoftande singeln "You Found Me" gästar hon Laxfestivalen den 26 juli tillsammans med några av Västernorrlands bästa musiker.

 
pink.png

Pink Hink

Fredag & Lördag, 00:00 - stora scenen

Är de det, Pink Hink? Är de Sveriges Nödvändigaste Partyband? Ja, många tycker det. Med sexton år i branschen har de, från att ha börjat med att harva omkring på mindre fester, nu blivit ett etablerat namn med spelningar över hela landet. I Aftonbladets omröstning ”Sveriges bästa coverband” kom de på andra plats våren 2009 vilket pratar sitt tydliga språk… After-ski, after-beach, företagsevents, midnattsshower på krogen samt samarbete med etablerade och välkända svenska artister är idag det som fyller Pink Hinks spelplan.

 
jesper.png

Jesper Petersson

Lördag, 19:00 - festivalscenen

2016 och hamnade han på en 6:e plats i Idol. Efter idol har vi kunnat se, höra och läsa om Jesper på en mängd olika ställen; Live på Pridefestivaler runt om i Sverige, i TV och i radio. Han är också tillbaka som Sollefteå Prides konferencier!

 
hilma.png

Hilma Sundin

Lördag, 20:00 - festivalscenen

En begåvad ung artist på väg uppåt i musikbranschen! Hon kommer ifrån Sollefteå och har precis gått klart ett år som studiemusiker på Hola Folkhögskola. Med sång, gitarr och munspel spelar hon egna låtar men gör också egna versioner av rock/pop låtar.

 
fouryou.png

FourYou

Fredag, 20:50 - festivalscenen

Med flera hundra covers inrepade i egna versioner, massor av glädje, massor av stämsång och riktigt svängigt gitarrspel spelar FourYou i alla möjliga sammanhang, allt mellan vigslar och festivaler och en variation från visor till hårdrock.

 
mashthebeat.png

Mash The Beat

Lördag, 21:00 - festivalscenen

Sollefteåbandet med erfarna musiker välkomnar alla till en riktigt ösig spelning med mycket energi och spelglädje! Det blir en skön mix av Rock n roll, Country, Blues, Pop och Klassisk 70-talsrock. Både kända och mindre kända hits utlovas!